Sint-Jozefscollege – Lagere school Capucienenlaanlsc

Capucienenlaan 95
9300 AALST
053/21 38 84

lsc@sjcaalst.be
http://lsc.sjcaalst.be

Het Sint-Jozefscollege Capucienenlaan is opgestart in 1966 en is één van de drie lagere scholen van het jezuïetencollege te Aalst. Onze school is gelegen aan de rand van de stad en is vlot bereikbaar (ook met het openbaar vervoer). Een dreef langsheen de Sint-Antoniuskerk biedt toegang tot een ruime speelplaats omgeven door bomen en groen.

lscMet het ignatiaans opvoedingsproject als uitgangspunt willen we onze leerlingen een brede vorming aanbieden. In wederzijds vertrouwen, met liefde en vastberadenheid werkt ons team gestaag aan kwalitief onderwijs. We hebben veel aandacht voor een gestructureerde en geleidelijke opbouw van efficiënte studiemethodes, en voor waarden als voornaamheid, beleefdheid en stijl.

 

Een sterk uitgebolscuwd zorgteam volgt elke leerling individueel op. De muzische talenten komen ruim aan bod op de creazolder en bij de uitwerking van een jaarlijks klasoverstijgend pedagogisch project. Tijdens de middagonderbreking organiseren we heel wat activiteiten en na de lessen voorzien we studiebegeleiding per leerjaar. Voor hoogbegaafde leerlingen is er een kangoeroeklas.

Johan De Meerleer, directeur