Sint-Jozefscollege – Basisschool Pontstraatlsp

Pontstraat 18
9300 AALST
053/60 58 67
bsp@sjcaalst.be
http://lsp.sjcaalst.be

Het ‘College Lagere School Pontstraat 18’ is één van de drie lagere scholen van het jezuïetencollege te Aalst. Onze school heeft een rijk verleden van degelijk onderwijs (sinds 1621), gestoeld op waarden als voornaamheid, respect voor anderen, een goede studiemethode.

 

lspMet het ignatiaans opvoedingsproject als uitgangspunt willen we onze leerlingen een brede vorming aanbieden. Naast de verstandelijke ontwikkeling hebben we ook aandacht voor muzische, sportieve en sociale vorming. We bereiden de leerlingen voor op de belangrijke stappen in hun latere leven. Zo hopen we ook bij te dragen tot een vlotte overgang naar het secundair onderwijs.

Ons streefdoel is uiteindelijk het vormen van “jongens en meisjes die er zijn voor anderen”.

 

lspWij beschikken over een uitgebreide infrastructuur: mooie, ruime, goed uitgeruste klaslokalen, een eigen zwembad, een feestzaal voorzien van de modernste apparatuur, een internaat voor leerlingen vanaf het 5de leerjaar, een eetzaal voor warme, ter plaatse bereide maaltijden….

Door onze ligging, in het centrum van Aalst en kortbij het stadspark en het Osbroek, kunnen we de leerlingen heel wat bieden op cultureel, historisch, sportief en ecologisch vlak.

 

 

Jan Ombelets, directeur